Anumite telefoane mobile nu vor mai fi compatibile cu WhatsApp începând cu 31 decembrie

23

De ani de zile, WhatsApp a revoluționat modul în care comunicăm prin intermediul device-urilor moderne. De pe telefon, tabletă sau calculator, serviciul de mesagerie WhatsApp este unul dintre cele mai populare și mai ușor de utilizat din gama sa.

Astfel, instrumentul de mesagerie instantanee Meta, cu caracteristicile sale care-l fac atât de versatil și cu larga sa arie de aplicabilitate, este deseori preferat de utilizatori în detrimentul apelurilor telefonice sau expedierii de SMS-uri. Larga sa răspândire are ca efect secundar necesitatea actualizării constante, ceea ce înseamnă că, uneori, aplicația nu mai poate fi rulată pe smartphone-urile mai vechi.

Începând cu ianuarie 2023, anumite telefoane nu vor mai avea acces la WhatsApp. Este vorba, mai precis, de telefoane care nu-și mai pot actualiza sistemele de operare și care sunt deja uzat moral. O altă categorie de utilizatori afectată într-o oarecare măsură de aceste schimbări vor putea în continuare să acceseze serviciul WhatsApp, dar numai după ce își vor actualiza mai întâi software-ul.

Sistemele de operare care trebuie instalate începând de anul viitor pentru ca smartphone-urile să poată utiliza aplicația sunt: Android 4.2 sau o versiune mai recentă, ori iOS 12.1 sau o versiune mai recentă. Aceste software-uri sunt incompatibile cu anumite modele de telefoane, care vor fi depășite:

LG: Optimus L3 II Dual, Optimus L5 II, Optimus F5, Optimus L3 II, Optimus L7II, Optimus L5 Dual, Optimus L7 Dual, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus L2 II, Optimus L4 II, Optimus L6, Optimus L6, EnactLG Lucid 2, Optimus F7.
Samsung: Galaxy Core, Galaxy Trend Lite, Galaxy Ace 2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2.
HUAWEI: Ascend Mate, Ascend G740, Ascend D2.
Apple: iPhone 6S, iPhone SE, iPhone 6S Plus.
Sony: Xperia M.
Lenovo: A820.

Iată cum, în ziua de astăzi, evoluția accelerată a tehnologiei ne obligă, uneori, să „alergăm” pentru a o prinde din urmă, dacă vrem să ne bucurăm în continuare de binefacerile ei.