Când camera este îndreptată spre tine. Mici secrete care te ajută să arăți bine în fotografii

11

„Nu mă fotografia, nu ies bine în poze!” Câți dintre noi, oare, ezităm să ne lăsăm pozați, pentru că nu ne place cum ieșim în fotografii? Poate dacă am folosi câteva trucuri simple, pe care le aflăm de la fotografi profesioniști, am obține rezultate evident mai bune și, cine știe, am ajunge chiar să ne placă în fața aparatului de fotografiat. Iată câteva dintre acestea:

Întoarceți-vă puțin într-o parte

Întreaga postură a corpului poate schimba în bine sau în rău o fotografie. Niciodată nu stați cu fața la aparat, mai ales dacă sunteți o persoană cu o masă corporală mai mare. Imaginea redată va părea prea mare. Un mod de a arăta întotdeauna o imagine favorabilă este să vă uitați peste umăr la fotograf. Însă postura general acceptată ca fiind cea mai atrăgătoare este să mutați greutatea pe unul dintre picioare, întors la un unghi ușor în fața camerei. Imaginea obținută astfel este uimitoare.

Fără mâinile pe șolduri

Mâinile sunt un element la care trebuie să fiți mereu atenți, deoarece ele pot strica o fotografie, dacă uitați să le așezați într-un mod avantajos. Ele nu trebuie să distragă atenția de la față, nu trebuie să atragă atenția. De exemplu, o postură nerecomandată este să vă puneți mâinile pe șolduri, pentru că fața va părea prea largă, dar în același timp vă vor crea aspectul unei persoane încrezătoare dacă vă puneți mâinile pe talie.

Părul trebuie arătat cu mândrie

Un păr lung și frumos nu trebuie ascuns, din contra, el este componenta principală a aspectului și va aduce un plus de frumusețe fotografiei. Un păr lung pus în valoare poate „reînvia” fotografia cu totul. Și persoanele cu părul scurt trebuie să-și valorifice podoaba capilară. Părul trebuie aranjat ca să arate bine, și nu dat în spate. Experiența fotografilor spune că acest lucru nu este recomandat. Cel mai bine este ca părul să încadreze într-un mod plăcut fața, să o scoată în evidență.

Picioarele și ce spun ele

Poziția picioarelor trebuie luată în considerare, fiind un element important în obținerea unei fotografii bune. O postură cu picioarele paralele vă va face să păreți încordat. Prin urmare, pentru o fotografie relaxată, picioarele trebuie să fie la mică distanță unul de altul. Ca o variație, cu picioarele ușor încrucișate, puteți face ca postura să fie mai deschisă.

Zâmbetul, cea mai frumoasă podoabă

O expresie facială greșită strică fotografia, de aceea trebuie aleasă o expresie potrivită a feței care să arate bine. Un zâmbet poate face ca aproape orice fotografie să fie reușită. El trebuie să fie natural și dezinvolt. Atenție și la ochi, ei pot strica cu ușurință o fotografie. Ochii trebuie să fie în primul rând, neapărat, deschiși, altfel rezultatul poate fi, în cel mai bun caz, hilar. Specialiștii recomandă să deschideți larg ochii atunci când sunteți pozați, dar fără să exagerați, ca să nu cădeți în ridicol. Acest lucru se poate exersa în oglindă.