Cum își vor motiva angajatorii personalul în 2023? Tendințe noi pe piața muncii

7

Piața muncii în anul 2022 a fost un domeniu plin de provocări, deopotrivă pentru angajați și angajatori. Pe de o parte, salariile au stagnat, din cauza inflației ridicate și a costurilor din energie, iar pe de altă parte, lipsa de personal calificat cu care s-au confruntat angajatorii a devenit o reală problemă. În 2023, angajatorii propun însă o serie de strategii pentru a contracara aceste dificultăți: program hibrid în loc de lucratul doar de acasă, și chiar majorări de salarii, în unele domenii.

Luăm exemplul unui antreprenor din industria mobilei, care a răspuns câtorva întrebări. De 7 ani de când a deschis afacerea, omul se luptă cu lipsa de personal calificat. În momentul de față ar avea nevoie de cel puțin 12 oameni calificați în tâmplărie și tapițerie, precum și de muncitori necalificați, fără experiență în domeniu.

De exemplu, nu se prezintă nimeni la interviu pentru locuri de muncitori necalificați la cărat și ambalat. Nici nu sună telefonul, și de aceea angajatorul se gândește să îi aducă din afara țării. De asemenea, mai are o strategie pentru a înlocui lipsa de personal: utilajele moderne pot înlocui personalul necalificat, iar majorările de salariu îl pot ajuta să-și păstreze specialiștii.

„Le-am crescut salariile. Dar mai este și ideea de a face, în cazul nostru, produse standard care să introducă cât mai puțin resursa umană și să ne ducem către eficientizare prin echipamente”, a declarat Traian Ispasiu, antreprenor

Deja se conturează câteva tendințe pe piața muncii din 2023: angajatorii intenționează să-și păstreze personalul prin majorări de salarii și prin program de lucru cât mai flexibil. De asemenea, și în acest an va exista o cerere pentru muncitori străini, pentru a-și acoperi lipsa de personal, aflăm dintr-un sondaj al unei platforme de recrutare.

„Angajatorii își fac strategii de retenție a angajaților. Și asta înseamnă dezvoltarea la locul de muncă, pachete de beneficii care devin din ce în ce mai complexe, tichete de masă, bonusuri, zile libere, servicii medicale, asigurări medicale”, ne spune Ana Vișian, reprezentant al unei platforme de angajare.

Angajații, la rândul lor, își doresc în acest an să aibă un loc de muncă stabil și un salariu din care să-și poată acoperi cheltuielile. Ei doresc ca firmele la care lucrează să aibă în vedere că s-au mărit prețurile și salariul trebuie să le asigure traiul. Cele mai multe cereri de locuri de muncă la început de an au fost și în orașele care au și cele mai mari salarii din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.