Liceenii români învață despre orientarea în carieră de la voluntari Meta (fostă Facebook)

19

Voluntari de la compania Meta (fosta Facebook) derulează în perioada 2022 – 2023 un program de consultanță în carieră, sesiuni de mentorat și webinar pe teme de orientare profesională pentru elevii de liceu din România

Astfel, în perioada 2021 – 2022 s-a desfășurat o primă ediție a proiectului Build-up Your Future, în care voluntari Meta români și străini au susținut peste 130 de sesiuni individuale cu elevi din 13 licee din țară.

Proiectul Build-up Your Future este dezvoltat ca parte a programului internațional Junior Achievement Succesul Profesional, și va lansa și o a doua ediție a sa în anul 2023.

Este vorba despre un proiect de orientare profesională destinat elevilor de liceu dezvoltat ca parte a programului internațional Junior Achievement Success Skills, Build-up Your Future. Activitățile proiectului oferă consultanță în carieră și sesiuni de mentorat personalizate adaptate după de interesele elevilor, precum și webinare tematice organizate cu sprijinul consultanților voluntari ai companiei Meta (fostă Facebook).

Obiectivul proiectului este îndrumarea tinerilor în direcția dezvoltării cunoștințelor și abilităților necesare pentru a avea o carieră de succes, acest lucru realizându-se prin derularea activităților de consultanță și mentorat pe o perioadă de aproximativ 3 luni.

În acest timp, liceeni din mediul urban și rural vor interacționa cu voluntari români și străini, aceștia împărtășindu-le din experiențele lor personale și profesionale pentru a le oferi ajutor și inspirație în luarea unor decizii documentate, cât mai adecvate pentru viitorul lor educațional și profesional.

Prin interacțiunile cu voluntarii Meta, desfășurate în engleză și/sau în română, elevii participanți vor avea oportunitatea de a afla atât informații noi, cât și de a se implica în activități concrete. Acestea le vor oferi ocazia să-și dezvolte și să-și exerseze aptitudinile și abilitățile (tehnice și interpersonale) necesare orientării în carieră și pregătirii pentru locul de muncă, să-și identifice și să-și cultive interesele personale și profesionale, să întocmească un CV de succes, să aleagă facultatea potrivită și un viitor loc de muncă, să identifice oportunități de internship sau să-și construiască un brand personal.

Experiența profesională și personală a consultanților Meta constituie un model pozitiv pentru elevi și aduce valoare adăugată activităților educaționale, în cadrul cărora tinerii pot explora și evalua diferite opțiuni de carieră și competențele profesionale necesare acestora.

Astfel, prin acest proiect, elevii câștigă încredere, cunoștințe practice și atribute esențiale pentru pregătirea profesională viitoare.