O nouă descoperire medicală. Primul scaner care poate detecta cancerul de piele

54

Creat și dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Warwic, are ca scop detectarea timpurie a graduoui de răspândire a cancerului.
Această tehnologie motivează acum pacienții să participe la testarea acetei noi tehnologii medicale.
Conform declarației profesorului Joe Hardwicke în SkyNews, el a explicat: ,, Unele cancere de piele se pot afla sub piele, pe care nu le puteam vedea, așa că, atunci când îndepărtăm chirurgical, ocazional poate rămâne o mică parte în urmă. Speranța cu această tehnologie este că putem fi mai exacți în operațiile noastre și putem îndepărta mai multe cancere din prima.”
În momentul actual, trebuie prelevate mai multe probe pentru efectuarea biopsiilor corect, dar utilizarea scanerului (Skinometer) ar putea reduce semnificativ timpul unei intervenții chirurgicale.
Heather Norgrove, în 2013, a fost diagnosticată cu melanom invaziv, fapt ce a dus la o extirpare a acestuia și a fost necesară o grefă de piele.
Aceasta spune că scanerul ar fi scutit-o de o aștepare lungă și groaznicăpentru diagnosticarea cancerului, astfel, acesta putea fi tratat mai repede și poate mai eficient.

Care este procesul funcționării scanerului?
Skinometer se bazează pe impulsurile de lumină care ajung pe suprafața pielii și ricoșează. În funcție de formele de undă ale luminii reflectate, scanerul arată cât de răspândit este cancerul.