Program de sărbători pentru eliberarea permiselor de conducere, a pașapoartelor și a cărților de identitate

13

MAI informează că serviciile publice comunitare care eliberează permise de conducere, paşapoarte şi cărţi de identitate vor funcționa normal pe 23 și 30 decembrie, și nu vor avea program cu publicul pe 26 decembrie 2022 şi pe 2 ianuarie 2023. În aceste date nu se lucrează, fiind declarate zile de sărbătoare legală.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis, miercuri, un comunicat prin care se dau și alte detalii: „În funcţie de numărul solicitărilor şi de volumul de lucru, în anumite judeţe, programul serviciilor publice comunitare poate suferi modificări, sens în care vă recomandăm să urmăriţi paginile de internet ale serviciului public comunitar din judeţul care vă interesează. Este important de menţionat că, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor interesaţi, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări recomandă folosirea serviciului programări online – https://www.drpciv.ro/drpciv-booking”.

În continuarea eforturilor de eliminare a birocrației și pentru a eficientiza activitatea instituțiilor, într-un nou demers în direcția digitalizării, Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări a lansat, la începutul lunii decembrie, un nou serviciu online prin intermediul site-ului propriu, prin care facilitează plata pentru contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare, autorizaţiei de circulaţie provizorie, precum şi a plăcuţelor cu numere de înmatriculare.

Documentele de călătorie noi pot fi de asemenea obținute acum printr-o programare online. Cetățenii care au nevoie de un astfel de document pot folosi platforma https://epasapoarte.ro/.

Pe același site se poate de asemenea urmări stadiul procesării cererii de eliberare a pașaportului și după depunerea acestei cereri, la https://epasapoarte.ro/verifica/.