Schimbări anunțate în aplicația WhatsApp. Cinci noutăți vor modifica modul de utilizare al aplicației

6

Popularul serviciu de mesagerie deținut de Meta, cu aproximativ 30 de milioane de utilizatori în Marea Britanie și un număr impresionant de 2 miliarde în întreaga lume, anunță câteva schimbări interesante. Deocamdată, modificările sunt previzualizate pe versiunea beta a aplicației înainte de a fi introduse pe scară largă. Este posibil să mai dureze câteva luni de zile până la lansarea noutăților, dar se preconizează schimbări interesante pentru utilizatorii WhatsApp.

Blocarea contactelor, în mai puțini pași

Va fi mai rapid și mai ușor să blocăm contactele nedorite, cu ajutorul unei noi comenzi rapide care se va găsi în partea de opțiuni de chat din lista de chat a unui utilizator. Încă nu va fi introdusă blocarea mai multor utilizatori deodată, însă la o actualizare viitoare a aplicației ne putem aștepta și la această opțiune.

„Credem că această funcție va fi foarte utilă, mai ales dacă primiți multe mesaje de la persoane pe care nu le cunoașteți sau cu care nu doriți să vorbiți, astfel încât să le puteți bloca rapid deschizând opțiunile de chat,” aflăm de la WABetaInfo.

Ce scrie în imagine? Textului prezent în imaginile de pe Whatsapp va putea fi detectat

O funcție utilă pentru utilizatorii Whatsapp în viitor va fi aceea de detectare a textului prezent într-o imagine. Funcția este deja disponibilă în versiunea beta a aplicației, însă nu și pentru utilizatorii de iOS cu o versiune mai veche de iOS 16.

„Este ușor de descoperit dacă funcția este deja disponibilă în versiunea beta: este suficient să deschideți o imagine care conține text și să verificați prezența butonului de detectare a textului. Dacă butonul este vizibil, puteți începe să extrageți textul din imagini în cadrul conversațiilor.” au declarat reprezentanții WABetaInfo.

Vreau toată conversația pe noul meu telefon!

O altă funcție nouă va fi, pentru utilizatorii de Android, mutarea istoricului de chat-uri de pe un dispozitiv pe altul. Acest lucru se va putea face mult mai rapid și mai facil, fără a fi nevoie ca utilizatorii să folosească Google Drive pentru a-și recupera datele de chat atunci când trec pe un nou dispozitiv. Nu este clar când anume va fi implementată această funcție pentru utilizatorii de Android, ea fiind încă în curs de dezvoltare, dar în viitorul apropiat ar putea fi pe o versiune beta a aplicației.

Redirecționarea conținutului media, cu o opțiune de descriere

În prezent nu putem adăuga o descriere atunci când distribuim o imagine sau un videoclip WhatsApp către prieteni. Dacă dorim să explicăm ce e cu mesajul respectiv și din ce motiv l-am redirecționat, este necesar să trimitem un mesaj suplimentar. Noua funcție va da utilizatorilor opțiunea de a păstra descrierea originală a oricărui mesaj pe care îl transmit, sau de a o elimina. Această funcție va fi implementată pentru cei care instalează cea mai recentă actualizare a aplicației.

Înregistrează un film fără a ține apăsat butonul

Noul mod cameră la care lucrează WhatsApp va ușura trecerea utilizatorilor de la modul cameră la cel video. Pentru a înregistra video, în versiunile actuale, utilizatorii trebuie să țină apăsat butonul camerei. Noua funcție de cameră va semăna mai mult cu cea principală utilizată pe dispozitivele iOS. Funcția nu este încă disponibilă nici pe versiunile beta ale aplicației, și va mai dura până când dezvoltarea va fi finalizată. Însă, după cum declară reprezentanții WABetaInfo, „este o veste bună pentru toți utilizatorii WhatsApp, deoarece această funcție îi va ajuta să înregistreze videoclipuri într-un mod simplu și mai ușor.”