Se deschide Camino de România – Traseul Via Transilvanica – Un Traseu de 1400 Km

82

Via Transilvanica, călătoria inedită care străbate România în diagonală, de la Nord-Est până la Dunăre, s-a deschis oficial.


Via Transilvanica, o versiune mai mică a Camino de Santiago din Spania este una dintre cele mai așteptate rute de iubitorii de călătorii și drumeții. Aceasta reprezintă o oportunitate unică de a cunoaște România pas cu pas, traversând țara pe jos prin sate tradiționale și zone idilice din zece județe.

După patru ani și jumătate, Via Transilvanica este finalizată. Evenimentul de inaugurare a traseului a fost găzduit în orașul Uniunii Române, Alba Iulia. Organizatorii se așteaptă ca ruta Via Transilvanica să devină unul dintre celebrele trasee europene pe care oamenii le parcurg pe jos. Pe o lungime de 1400 km, turiștii se pot bucura de o experiență autentică în România, o experiență care merită să fie trăită măcar o dată în viață.

Numit și „drumul care unește”, Via Transilvanica este un traseu provocator, dar spectaculos. În acest fel, România poate reintra pe harta turismului internațional, atrăgând mai mulți turiști curioși de frumusețile ascunse ale României. Faptul că tot mai mulți oameni se valorifică pentru acest gen de aventură pentru a redescoperi plăcerea lucrurilor simple la sfârșitul călătoriei reprezintă o oportunitate greu de ignorat într-o țară cu un mediu natural atât de bogat și cu o frumusețe unică.