Viktor Orban: Nici măcar un cent de la Uniunea Europeană nu ar trebui să fie pentru migranţi

0 37

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a sugerat că ar putea bloca bugetul pe termen lung al Uniunii Europene şi a afirmat că migranţii nu ar trebui să primească niciun ban de la UE.

Orban a declarat că Budapesta nu va aproba noul buget dacă nu este mulţumit de modul în care sunt distribuite fondurile. Versiunea finală a bugetului trebuie aprobată în unanimitate de toate statele membre UE.

„Va fi un proces lung de dezabeteri şi negocieri. Ungurii nu trebuie să se îngrijoreze. Câtă vreme ungurii nu îşi dau aprobarea, nu poate exista un buget”, a afirmat Orban.

„Nici măcar un cent nu ar trebui să se ducă la migranţi”, a adăugat el, susţinând că alte state ar trebui să acopere costurile migranţilor din propriile bugete naţionale. „Fondurile nu ar trebui îndepărtate de programe precum dezvoltarea regională şi cercetare şi nu ar trebui oferite ţărilor care primesc migranţi”, a susţinut Orban.

El a adăugat şi că Ungaria este de acord cu Franţa privind faptul că nu ar trebui reduse cheltuielile pentru agricultură. „Cea mai largă facţiune din Parlamentul European nu este cea a EPP, ci a lui George Soros”, a afirmat Orban.

Spune părerea ta

Adresa de email nu va fi publicata